Cleanroom stoelen

Cleanroom stoelen

De Bimos cleanroom stoelen zijn bewezen all-rounders voor gebruik in cleanrooms.
Een ergonomisch design, uitstekende cleanroom eigenschappen en betrouwbare ESD-veiligheid zijn bijzonder zware eisen voor een werkstoel. Echter de Cleanroom Basic voldoet ruimschoots aan al deze criteria en draagt zodoende in hoge mate bij aan de kwaliteit van het proces. Het feit dat de stoelen een serie intensieve tests hebben moeten doorstaan alvorens te worden gecertificeerd, bewijst eens te meer dat onze beweringen meer zijn dan loze woorden.

Fraunhofer bevestigd dat de Bimos cleanroom stoelen geschikt zijn voor cleanrooms!
Het Fraunhofer IPA heeft de Cleanroom Basic stoelen gecertificeerd voor gebruik in de cleanroom alsmede bepaald dat ze in overeenstemming zijn met de volgende standaards:


 

 

► Lucht zuiverheid klasse 3 conform DIN EN ISO 14644-1
► Lucht zuiverheid klasse 1 conform US Fed. St. 209
► Bepalingen in de EU GMP-richtlijnen
► ESD metingen conform de EN61340-5-1


Het gladde gesloten oppervlak van de zitting- en rugleuning dragers voorkomt luchtwervelingen, zelfs bij een constante laminar flow, alsmede het ophopen van stofdeeltjes op de stoel. De Skai bekleding is permanent verlijmd met de schuimstof polstering, dankzij een speciale schuimtechniek, waardoor er geen stofdeeltjes worden uitgestoten.

Alle Bimos cleanroom stoelen zijn geheel ESD-veilig in overeenstemming met de EN61340-5-1 en garanderen derhalve een betrouwbare bescherming tegen ESD. De stoelen worden geleverd met een 5-stralige, gepolijste aluminium kruispoot. De zitting drager als ook de rugleuning drager zijn vervaardigd van geleidende kunststof.

De Bimos Cleanroom stoelen zijn leverbaar met verschillende verstelmogelijkheden, waaronder een synchroon mechaniek. Er zijn twee zithoogten, voor de normale zit werkhoogte en voor de zit/sta werkhoogte.