Signaalgeneratoren

Signaalgeneratoren

Moderne elektronische schakelingen vereisen vaak een groot aantal signalen voor testen en analyseren. Amelectric biedt u een breed scala signaalgeneratoren wat ruimschoots de behoefte dekt, van low budget oplossingen voor o.m. onderwijs tot geavanceerde uitvoeringen voor high-end R&D labs.

De signaalgeneratoren van B&K bestrijken een bandbreedte tot 120MHz, bevatten zowel analoge en digitale functiegeneratoren, puls generatoren en echte ARB-generatoren in zowel analoge als DDS (direct digital synthesis) techniek.

DDS generatoren geven flexibiliteit, digitale precisie, programmeer mogelijkheden en geavanceerde prestaties in een compacte uitvoering. Ze zijn in staat om diverse golfvormen te genereren zoals sinus- en blokgolven tot wel 50Mhz, maar ook 14 bit arbitraire golfvormen tot een lengte van wel 4 miljoen punten en 125 Msamples/sec. B&K’s 407-serie ARB-generatoren leidt de markt in prijs, flexibiliteit en prestaties.

Terwijl DDS-generatoren de voorhoede vormen van de generator techniek, zijn analoge generatoren de beproefde werkpaarden van de moderne technologie, reparatie/onderhoud en onderwijs. Ze bieden een uitstekende prijs/prestatie, hebben een vertrouwde bediening en zijn betrouwbaar.

 

WaveXpress is een geavanceerd stand-alone PC-software met diverse transformatie opties, die gebruikers in staat stelt om eenvoudig complexe golfvormen te creëren. Je kunt ofwel een golfvorm aanpassen die van een oscilloscoop is gedownload of een geheel nieuwe golfvorm creëren, gebruik makend van de krachtige, intuïtief werkende editing mogelijkheden. Daarna upload je de golfvorm eenvoudig en snel naar de ARB-generator en kunt vrijwel direct beginnen met testen van elektronische schakelingen en systemen. De WaveXpres software kan ook gebruikt worden om golfvormen te modificeren zonder dat er een instrument is verbonden met de computer.