Spectrum Analysers

Spectrum Analysers
Spectrum Analysers zijn essentiële instrumenten bij het analyseren van het frequentie domein van een signaal. De B&K 265-serie professionele draagbare spectrum analysers zijn onmisbaar bij metingen ter plaatse in het bereik van 50 kHz tot 8,5 GHz. Ondanks de compacte uitvoering en het gewicht van slechts 1,8 kg, levert de 2650-serie prestaties en eigenschappen die normaliter aan de grote tafel instrumenten waren voorbehouden.

Bijvoorbeeld: De 2650 heeft een DANL (displayed average noise level) van -127 dBm, waardoor hele kleine signalen kunnen worden gemeten. Ter vergelijking, de 1,05 GHz tafel uitvoering, model 2630, heeft een DANL van -100 dBm. Hoewel dit een veel mindere gevoeligheid betekent, zijn de prestaties toch ruimschoots voldoende voor veel toepassingen in service en onderhoud, en is het een ideaal instrument voor diegenen die een betaalbare spectrum analyser zoeken met speciale eigenschappen zoals een ingebouwde “tracking” generator en AM/FM modulatie.

Veldsterkte meters
RF-veldsterkte meters detecteren een elektrisch veld van radio- en microgolf signalen en meten de veldsterkte daarvan. Zij bieden de mobiele technicus een betaalbaar meetinstrument voor primaire signaalanalyses tegen een fractie van de kosten voor een volwaardige spectrum analyser. Draagbare RF-veldsterkte meters zijn de ideale instrumenten voor metingen ter plaatse bij installatiewerk en onderhoud van Telecommunicatie Systemen zoals GSM’s en DECT-telefoons, CB-paging, kabel- en satelliet TV systemen en het uitvoeren van metingen en onderhoud aan antennesystemen.